Fotograf: Peter Ringström

Fotograf: Peter Ringström

NÅGRA RADER OM MIG

Att fota människor är min grej. Jag gillar att lära känna nya människor och jag älskar att vara med där det händer saker!  Därför är det ingen slump att jag har valt att rikta in mig på bröllop, event och porträtt. När jag fotograferar letar jag efter uttryck och samspel mellan människor. Det kan vara en blick, en tår, en beröring eller ett leende, det som får en bild att vara "wow!" istället för "ok". .Jag vill så långt det är möjligt lära känna den eller de jag ska fotografera för att hitta det som är unikt med varje person. Det är skillnad på att ta en modellbild och en porträttbild. 

Ofta får jag frågan hur länge jag har hållit på med foto. Det är inte helt lätt att svara på men jag minns att jag inte var många år när pappa lärde mig allt om bländare, slutare och ISO-tal. När jag var 15 år köpte jag min första systemkamera  och sedan dess har jag alltid burit någon form av kamera runt halsen. Jag har varit med så pass länge att jag minns hur det var på den analoga tiden och jag har tillbringat många timmar i mörkrummet. När jag studerade foto och grafisk design i Edinburgh hade de första digitalkamerorna precis kommit vilket jag tyckte var otroligt fascinerande och jag har sedan dess bytt mörkrummet mot bildskärmen.

Länge var foto en hobby vid sidan av mitt jobb som lärare men för några år sedan beslutade jag mig för att förverkliga den dröm som jag närt under många år. Jag är övertygad om att om man brinner för något tillräckligt mycket, tillräckligt länge bör man ägna sig åt just det  som får hjärtat att slå lite snabbare. Då blir det bra.

Jag 41 år och bor i mysiga Majorna, Göteborg tillsammans med min man och våra två barn. När jag inte fotar eller umgås med familjen ägnar jag mig åt yoga och instruerar i flera olika typer av gruppträning

Jag jobbar både ute on location eller i studio nere vid Sockerbruket, Röda Sten.

Skriv en rad eller slå en signal! Please feel welcome to contact me in English!

KONTAKT

Anna Rosén

Sockerbruket 17

414 51 Göteborg

Tel: 0704-956937 E-post:  kontakt@annarosenfoto.se